NaslovnaVijestiIzgrađen kanalizacijski sustav u dijelu naselja Kukci, Mugeba , Bolnica, Stari Červar i Hena – Molindrio

Izgrađen kanalizacijski sustav u dijelu naselja Kukci, Mugeba , Bolnica, Stari Červar i Hena – Molindrio

Sa zadovoljstvom obavještavamo građane i buduće korisnike sustava odvodnje o završetku radova na izgradnji kanalizacijskog sustava u dijelu naselja obuhvaćenih EU projektom Poreč, točnije u Kukcima, Mugebi (na glavnom kolektoru), Starom Červaru, naselju Bolnica, te Heni – Molindrio.

Sukladno planu gradnje sustava odvodnje u sklopu ugovora za proširenje kanalizacijske mreže na dodatna naselja, od službenog početka navedenog ugovora otvorena su gradilišta u 18 naselja Poreštine (Červar Porat, Nova Vas, Magrini i Blagdanići, Mihatovići, Cancini, Gulići, St. Portun, St. Vergotini, Peškera, Varvari, St. Diklić, Musalež, Radmani, Žbandaj, St. Grbinovica, Mugeba, Radoši i Kadumi).

Ovim putem donosimo pregled izvršenih radova:

HENA – MOLINDRIO

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže su dovršeni krajem listopada 2015. godine. Ukupno je izvedeno 620 metara kanalizacijske mreže sa 2 nova kućna priključka. Vrijednost izvedenih radova iznosi 630.000,00 kn.

Predviđeno je da se na izvedeni kolektor u budućnosti spoje i okolna mala naselja – St. Molindrio, St. Bergamante i St. Gržina, a što će biti predmet zasebnog projekta.

KUKCI

Radovi u naselju Kukci dovršeni su sredinom siječnja 2016. godine. Ukupno je izvedeno 1.430 metara kanalizacijske mreže sa 48 novih kućnih priključaka. Vrijednost izvedenih radova iznosi 1.450.000,00 kn.

Mreža naselja je spojena na postojeći kolektor Kukci – Veli Maj, te će se otpadne vode kompletnog dijela aglomeracije, uključujući naselja Kukci, Cancini, Mihatovići, Nova Vas, Brčići, Magrini i Blagdanići, Bašarinka i St. Vodopija odvoditi na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Poreč sjever.

KOLEKTOR MUGEBA

Radovi su dovršeni krajem prošle godine. Izvedeno je ukupno 1.150 metara glavnog kolektora i 14 kućnih priključaka. Vrijednost izvedenih radova iznosi 1.160.000,00 kn.

Glavni kolektor naselja Mugeba spojit će se na najveći uređaj za pročišćavanje otpadnih voda – Poreč jug, kapaciteta 48.000 ES, koji će prikupljati i obrađivati vode naselja Mugeba, Hene – Molindrio, Garbine, turističkog naselja Zelena laguna sa pripadajućim autokampovima, te kompletnog južnog dijela grada Poreča.

U naselju Mugeba još su uvijek u tijeku radovi na izgradnji kanalizacijske mreže.

STARI ČERVAR

Radovi su u naselju Stari Červar dovršeni sredinom prosinca 2015. godine. Ukupno je izvedeno 1.000 metara kanalizacijske mreže sa 42 nova kućna priključka. Vrijednost izvedenih radova iznosi 1.000.000,00 kn.

Otpadne vode naselja Stari Červar odvoditi će se kolektorom Červar Porat – Stari Červar na budući uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Poreč – sjever, koji je kapaciteta 37.000 ES.

NASELJE BOLNICA

Radovi na izgradnji dijela kanalizacijske mreže naselja Bolnica dovršeni krajem siječnja 2016. godine, a ukupno je izvedeno 675 metara kanalizacijske mreže sa 19 novih kućnih priključaka. Nova kanalizacijska mreža odvodi otpadne vode u postojeći glavni kolektor Buići – Poreč. Vrijednost izvedenih radova iznosi 682.000,00 kn.

Do sada je na ugovoru za izgradnju proširenja mreže ukupno izgrađeno 38 kilometara nove mreže od ukupno planiranih 63 kilometara (60,32%).

U nadolazećem razdoblju provedbe projekta očekuje se okončanje radova u preostalim naseljima, dovršetak projektiranja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i početak radova na pristupnim prometnicama do uređaja te dovršetak infrastrukture za izmještanje postojećih UPOV-a, rekonstrukcija 14 i djelomična rekonstrukcija 35 crpnih stanica.

Predstoje nam tehnički pregledi i ishodovanje uporabnih dozvola, za što je izvođač radova već pokrenuo određene aktivnosti na pripremi potrebne tehničke dokumentacije. Priključenje objekata na novoizgrađeni sustav biti će omogućeno nakon dobivanja uporabnih dozvola po dijelovima sustava o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.

S obzirom na dosadašnji napredak i zainteresiranost koju su građani pokazali za mogućnost priključenja, s razlogom vjerujemo da ćemo svi zajedno uspješno realizirati planirano.