NaslovnaVijestiIZVEDENO 2.000 KANALIZACIJSKIH PRIKLJUČAKA

IZVEDENO 2.000 KANALIZACIJSKIH PRIKLJUČAKA

Odvodnja Poreč radosno ističe veliku brojku novih kanalizacijskih priključaka koji govore o uspješnosti EU projekta , zaštiti okoliša ali i novim standardima življenja za građane poreštine.

Od prvog javnog poziva koji je objavljen koncem rujna ,Odvodnja Poreč, kao Isporučitelj vodne usluge za područje grada Poreča i okolnih općina izvršila je 2000 priključenja na novoizgrađeni sustav javne odvodnje.

Naime,u sklopu EU projekta – sustav odvodnje sa uređajima sa pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča, dograđena je kanalizacijska mreža u 28 naselja, a to su: Nova Vas, Brčići, Magrini, Blagdanići, Mihatovići, Cancini, Kukci, Vodopija, Bašarinka, Stari Červar, Červar – Porat, Gulići, St. Vergotini, St. Portun, Grbinovica, Varvari, Radoši, Kadumi, Buići, Žbandaj, Radmani, St. Diklić, Musalež, Valkarin, Mugeba, dio naselja Bolnica, Molindrio i dio Peškere što je velikom broju stanovništva omogućilo priključivanje.

  • Građani su vrlo pozitivno reagirali pa je tako novo zaprimljenih 578 zahtjeva, izdano 528 uvjeta i izvršeno 219 priključenja što je zaokružilo ovu veliku brojku. Kako je zakonom predviđeno vrijeme za priključenje na sustav javne odvodnje 12 mjeseci od objave, pozivaju se na javljanje svi zainteresirani građani koji to još nisu učinili a sve detaljne informacije mogu se naći na službenim stranicama tvrtke – kaže direktor Odvodnje Poreč.

Djelatnici Odvodnje Poreč susretljivo pomažu svima koji se žele informirati ali i u samoj realizaciji priključenja jer smatraju da je ovaj projekt od ključne važnosti za očuvanje okoliša i podizanja standarda življenja na području Poreštine.

Sa željom da građani shvate kako je projekt namjenjen njima konstantno se radi na njegovoj promociji i upoznavanju javnosti sa svim novostima i mogućnostima koje im stoje na raspolaganju.

Milan Laković, dipl.ing., direktor Odvodnje Poreč