NaslovnaVijestiMještanima MO Varvari prezentirani predstojeći radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava

Mještanima MO Varvari prezentirani predstojeći radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava

U zgradi „škole“ u Varvarima, dana 07.05.2015. godine, mještanima je predstavljen obuhvat radova na izgradnji kanalizacijskog sustava koji će se na području MO Vrvari izvoditi u sklopu EU projekta Poreč – sustav odvodnje s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča. Predsjednik MO Varvari, Robert Velenik pozdravio je prisutne i najavio tijek sastanka. U uvodnom govoru dogradonačelnik Grada Poreča – Parenzo, Loris Peršurić pozdravio je sve prisutne, najavio skup te istaknuo važnost EU projekta Poreč, kao i potrebu za suradnjom i tolerancijom kako bi se projekt uspješno proveo. Zatim se je skupu obratio direktor Odvodnje Poreč, Milan Laković koji je naglasio značajan udio ukupnih investicijskih sredstava upravo na području MO Vrvari (oko 20% ukupne investicije). Također je predstavio tekuće projektne aktivnosti i istaknuo veliku važnost EU projekta i priliku koju treba iskoristiti kako bismo razinu komunalne opremljenosti digli na još višu razinu, uz pomoć europskih sredstava.

Pregled ugovorenih radova i informacije o rokovima, načinu izvedbe i tehničkim podacima buduće mreže pružio je predstavnik Odvodnje Poreč d.o.o., Srđan Mažar. Naselja na području MO Varvari koja su obuhvaćena projektom izgradnje proširenja kanalizacijske mreže su: Stancija Diklić, Valkarin, Musalež i Varvari

Vrijednost prethodno navedenih radova na području mjesnog odbora iznosi 13,3 milijuna kuna, od ukupne investicije od 63,2 milijuna kuna. Izgradit će se oko 13,5 km nove kanalizacijske mreže te 4 crpne stanice. Mještani su upoznati sa trasama buduće kanalizacijske mreže, dinamikom izvođenja radova te brojem novih priključaka na mrežu koji će se omogućiti ovim radovima – oko 970 novih korisnika.

Nakon uvodnog izlaganja, zainteresirani građani imali su priliku postaviti pitanja predstavnicima Odvodnje Poreč d.o.o. i Grada Poreča-Parenzo.

U nizu postavljenih pitanja mještane je najviše zanimalo:

  • detaljnija dinamika izvođenja radova po pojedinim dijelovima naselja,
  • perspektiva izgradnje kanalizacijske mreže u onim naseljima koja nisu obuhvaćena Projektom,
  • početak radova u naselju Musalež,
  • pozicije individualnih priključaka,
  • način sanacije asfaltnog zastora,
  • pješački koridori između naselja Varvari i grada Poreča,
  • status prometnice između naselja Valkarin i Garbine

 

Na pitanja vezana uz djelatnost gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav odgovarao je pročelnik odjela Marino Poropat.

Direktor Laković istaknuo je otvorenost prema svim građanima za komunikaciju u slučaju nedostatka informacija po pitanju provedbe EU projekta, a s druge strane prisutni su zamoljeni za toleranciju i fleksibilnost za vrijeme izvođenja radova jer je provedba ovog projekta interes svih građana poreštine.

Odvodnja Poreč d.o.o.

IMG_6081                   IMG_6084