NaslovnaVijestiPOČELA IZGRADNJA KANALIZACIJSKE MREŽE U STRANIĆIMA

POČELA IZGRADNJA KANALIZACIJSKE MREŽE U STRANIĆIMA

Počela je izgradnja kanalizacijske mreže i kolektora u porečkom prigradskom naselju Stranići. Radi se o investiciji Odvodnje Poreč, ukupne vrijednosti 1,6 milijuna kuna + PDV. Dovršetkom radova na sustav javne odvodnje će se priključiti 38 kućanstava.

Radove su danas obišli i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat. Gradonačelnik je istaknuo kako je kanalizacijskom mrežom pokriveno više od 92% Poreča i 53 pripadajuća naselja. – U posljednje četiri godine, Odvodnja Poreč d.o.o. uložila je skoro 35 milijuna kuna u razvoj i izgradnju komunalne mreže, čime je uređeno i izgrađeno ukupno 25 km komunalne mreže. Želja nam je doći do 100% pokrivenosti na način da svake godine ulažemo u izgradnju mreže za preostalih nekoliko naselja., rekao je gradonačelnik.

Planirani sustav ukupne dužine od oko 800 metara i jedne crpne stanice prikupljat će sanitarne otpadne vode naselja Stranići te ih odvoditi na postojeći kolektor sustava javne odvodnje Rošini, koji se nalazi u sklopu županijske prometnice ŽC 5041 (Kaštelir – Kukci).

Mole s građani za strpljenje i dodatni oprez u prometu u blizini gradilišta, ali i na poštivanje privremene prometne regulacije. Izvođač radova je tvrtka Iskop d.o.o. iz Sv. Petra u Šumi, a za sve informacije o stanju radova, građani se mogu obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr.

Odvodnja Poreč d.o.o.