NaslovnaVijestiEU PROJEKT POREČ – DOVRŠENI RADOVI U NASELJU M. BALOTA

EU PROJEKT POREČ – DOVRŠENI RADOVI U NASELJU M. BALOTA

Sa zadovoljstvom obavještavamo građane da su dovršeni radovi rekonstrukcije na posljednjoj dionici glavnog kolektora Poreč – sjever, u ulici M. Balote. Glavni kolektor Poreč - sjever odvodi otpadne vode aglomeracije Poreč – sjever, te se proteže od Vinarskog podruma do Materade, u duljini od 3.370 metara. U sklopu rekonstrukcije izvedene su dvije nove crpne stanice na lokaciji Vinarski podrum i Materada, te je 300 metara kolektora izvedeno bez kopanja, tehnologijom mikrotuneliranja. U sklopu navedenih radova, mnoge su porečke ulice i prometnice dobile novi asfalt u punoj širini, a to su: ulica Materada, šetalište A.Restovića, ulica G.Kalčića i ulica M.Balote.

Rekonstrukcija je realizirana u sklopu EU projekta Poreč – sustav odvodnje sa uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča, te sufinancirana u udjelu od 74% od strane europskih fondova. Dovršetkom radova građani Poreča su dobili suvremeni sustav javne odvodnje, koji na opisanoj lokaciji vrijedi približno 14,5 milijuna kuna.

Zahvaljujemo svim sudionicima u provedbi ovog značajnog projekta koji standarde življenja i turističke ponude u našem gradu podiže na višu razinu. Također, još jednom zahvaljujemo svim građanima i sudionicima u prometu na strpljenju i suradnji tijekom izvođenja radova.

Odvodnja Poreč d.o.o