NaslovnaVijestiPočinju radovi na produljenju havarijskih ispusta crpnih stanica na području Općine Funtana

Počinju radovi na produljenju havarijskih ispusta crpnih stanica na području Općine Funtana

Sukladno Planu gradnje komunalnih vodnih građevina na području Općine Funtana i temeljem prethodno provedenog postupka bagatelne nabave radova na crpnim stanicama, u utorak, 18. studenog 2014. godine, potpisan je „Ugovor za izvođenje radova na produljenju havarijskih ispusta crpnih stanica CS-7 Bijela uvala, CS-8 Perila i CS-9 Hoteli Funtana“. Ugovor o izvođenju radova je sklopljen s tvrtkom Hidro-sub d.o.o. iz Poreča čija je ponuda bila najpovoljnija sukladno kriteriju odabira u svim grupama predmeta nabave. Sveukupna vrijednost ugovorenih radova je 390.359,00 kuna bez PDV-a.

Prema  riječima Milana Lakovića direktora Odvodnje Poreč d.o.o.  predmetnim  ugovorom prema  projektnoj  dokumentaciji  izrađenoj  po  tvrtki  „IG projektiranje,  inženjering  i  hidrogradnja „ d.o.o. iz  Labina, izvesti će se produljenje postojećih havarijskih ispusta: crpne stanice 7  za 150 dužnih metara, crpne stanice 8  za 90 dužnih metara i crpne stanice 9  za 150 dužnih metara, tako da će svi predmetni ispusti točku izlijevanja u slučaju akcidenta imati na 300 m’ od linije lokalne plaže.

Udaljavanjem otpadnih voda  od obale produljenjem havarijskih ispusta znatno će se smanjiti onečišćenje plaže  u slučaju kvara na crpnoj stanici, rekao je direktor Laković, dodavši kako se radovi planiraju izvesti u roku 90 dana.

Pregledna situacija_Ispusti Funtana .pdf

Odvodnja Poreč d.o.o.