NaslovnaVijestiPoslovna izvješća Usluge Poreč i Odvodnje Poreč

Poslovna izvješća Usluge Poreč i Odvodnje Poreč

Oba gradska komunalna poduzeća, Usluga Poreč i Odvodnja Poreč, u 2014. godini ostvarila su pozitivan rezultat poslovanja, vidljivo je iz podataka poslovnih izvješća istih u protekloj godini, koja je njihov direktor Milan Laković prezentirao na nedavnoj sjednici Gradskoj vijeća održanoj 30. rujna 2015. godine

Usluga Poreč u 2014. godini ostvarila je 19 puta bolji financijski rezultat poslovanja u odnosu na prethodnu godinu, te je nakon dvije uzastopne godine poslovanja sa gubitkom, u 2014. godini ostvarena dobit u poslovanju. Povećani su prihodi poslovanja po svim radnim jedinicama, bez da su pritom povećane cijene usluga korisnicima, te smanjeni rashodi za 8,5 posto, što je rezultat iskorištavanja vlastitih resursa i kvalitetnog sagledavanja svih segmenata poslovanja, te kvalitetnog upravljanja i racionalizacije poslovanja. Ovakvim uspostavljanjem upravljanja stvorene su mogućnosti za investicijska ulaganja koje je poduzeće Usluga u lanjskoj i tekućoj godini nastavilo provoditi, a rezultirala su kvalitetnijim i jednostavnijim obavljanjem poslova i kvalitetnijem i bržem pružanju usluga korisnicima.

Odvodnja Poreč poslovanje je počela 1. veljače 2014. godine i u toj je godini ostvarila pozitivan rezultat u poslovanju, likvidnost i stabilnost Društva, uvođenje uredskog poslovanja putem digitalnog medija, a uvođenjem dvosmjenskog rada pražnjenja sadržaja septičkih jama skraćeno je vrijeme čekanja korisnika na ovu uslugu. Poduzeće je postalo prepoznatljiv gospodarski subjekt, a od investicijskih ulaganja najveći je dio aktivnosti bio usmjeren na provedbu EU Projekta Poreč, najvećeg projekta u javnom sektoru na ovim prostorima koji se sufinancira sredstvima EU fondova, „teškog“ ukupno 67,18 milijuna eura. Osim ovog projekta, radilo se na izradi projektne i ostale dokumentacije potrebne za radove na izgradnji i dogradnji kanalizacijskih sustava van EU projekta. Od budućih aktivnosti Odvodnje, uz spomenuti EU projekt, najavljeni su izgradnja dijela kanalizacijskog podsustava odvodnje Baderna putem Mjere 7 Ministarstva poljoprivrede, izgradnja glavnog kolektora odvodnje Fuškulin-Mugeba, projektiranja, dogradnja i izgradnja kanalizacijskih sustava i druge.

Prezentacije poslovnih izvješća Usluge Poreč i Odvodnje Poreč pogledajte u linkovima ispod:

POSLOVNO IZVJEŠĆE USLUGE POREČ ZA 2014.

POSLOVNO IZVJEŠĆE ODVODNJE POREČ ZA 2014.