NaslovnaVijestiPOREČ: PRIKLJUČAK NA KANALIZACIJSKU MREŽU ZA 400 STANOVNIKA NASELJA ANTONCI, KOSINOŽIĆI I VEŽNAVERI

POREČ: PRIKLJUČAK NA KANALIZACIJSKU MREŽU ZA 400 STANOVNIKA NASELJA ANTONCI, KOSINOŽIĆI I VEŽNAVERI

Nakon ljetne pauze, u tijeku je ovih dana nastavak radova na izgradnji II faze kanalizacijske mreže naselja Antonci i Kosinožići, a počinju i radovi na izgradnji II faze naselja Vežnaveri. Po okončanju radova, omogućit će se priključenje na kanalizacijsku mrežu za više od 400 stanovnika, a paralelno uz kanalizaciju gradi se i vodovodna mreža. Radove su danas na terenu obišli gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat, te direktor tvrtke Odvodnja Poreč d.o.o. Milan Laković i tehnički direktor Srđan Mažar, uz Rolanda Kosinožića, predsjednika mjesnog odbora Nova Vas, na čijem se području se izvode radovi.

Kanalizacijsku mrežu naselja Antonci čine gravitacijski kolektori, te dvije crpne stanice, sa tlačnim cjevovodima. Ukupna duljina kanalizacijske mreže naselja Antonci je 2.135 metara. Do sada je izvedeno 621 metara glavnog kolektora u profilu glavne ceste i 1.137 metara kanalizacijske mreže naselja, a preostalo je za izvesti 377 metara mreže sa dvije crpne stanice. Planirani dovršetak radova u Antoncima je krajem listopada ove godine.

Nadalje, kanalizacijsku mrežu naselja Kosinožići čine gravitacijski kolektori, te dvije crpne stanice. Ukupna duljina kanalizacijskog sustava naselja Kosinožići je 2.967 metara. Do sada je izvedeno 1.600 metara glavnog kolektora u profilu glavne ceste, 589 metara kanalizacijske mreže, a preostalo je za izvesti 778 metara mreže sa dvije crpne stanice. Planirani dovršetak radova u Kosinožićima je početkom prosinca ove godine.

Nastavit će se i s kanalizacijskom mrežom naselja Vežnaveri koju čine gravitacijski kolektori ukupne duljine 1.054 metara, te dvije crpne stanice, sa tlačnim cjevovodom. Ukupna duljina kanalizacijske mreže naselja Vežnaveri je 1.247 metara. Do sada je izvedeno 469 metara glavnog kolektora u profilu glavne ceste, a preostalo je za izvesti 778 metara mreže sa dvije crpne stanice. Planirani dovršetak radova u naselju Vežnaveri  je krajem siječnja iduće godine.

Ukupna vrijednost radova u sva tri navedena naselja je 1.310.000 eura, a izvođač je tvrtka: ISKOP d.o.o. iz Svetog Petra u Šumi. Usluge stručnog nadzora provodi tvrtka: FLUM-ING d.o.o. Rijeka

Podsustavom Antonci rješava se odvodnja sanitarnih otpadnih voda naselja Antonci, Kosinožići i Vežnaveri, sa priključenjem na postojeći javni odvodni sustav Poreč sjever preko naselja Stancija Portun. Podsustav Antonci obuhvaća projektiranu mrežu kolektora u ukupnoj duljini od cca 7,8 kilometara  sa šest crpnih stanica. Projektnim rješenjem predviđena je izgradnja u četiri faze koje predstavljaju funkcionalne cjeline. U sklopu rekonstrukcije županijske ceste u prethodnih nekoliko godina izvedeni su radovi na izgradnji glavnih kolektora na dionici od naselja St.Portun do naselja Vežnaveri, u ukupnoj duljini od 4.2 km. U sklopu navedenih radova paralelno se izvode i radovi na postavljanju vodovodne mreže u svim naseljima.

Inače, ovaj mjesec Odvodnja Poreč objavit će i natječaje za radove  na širenju kanalizacijske mreže naselja: Bonaci, Jasenovica, Čuši i Dračevac. Paralelno s ovim radovima, Odvodnja Poreč, po dobivanju svih potrebnih dokumentacija i suglasnosti, nastavit će projektirati i raditi na širenju kanalizacijske mreže i po ostalim gradskim i prigradskim naseljima, sve do stopostotne pokrivenosti.

Odvodanja Poreč d.o.o.