Arhiva vijesti

RADOVI NA PREKOPU ŽUPANIJSKE CESTE KROZ NASELJE BADERNA (DIONICA KRAJ BENZINSKE POSTAJE) 04.11.2017

Obavještavamo mještane naselja i korisnike županijske ceste ŽC 5209 (Baderna - Vižinada) o izvođenju radova na prekopu navedene prometnice zbog izgradnje kanalizacijske mreže naselja Baderna na dionici pokraj benzinske postaje. Radovi će započeti u ponedjeljak, 07.11.2016. godine, a tijekom izvođenja radova promet će se odvijati uz privremenu regulaciju prometa semaforima.

više »

OD PONEDJELJKA RADOVI UZ DRŽAVNU CESTU D48 U BADERNI 24.10.2017

Obavještavamo mještane i ostale sudionike u prometu o početku izvođenja radova na dionici uz državnu cestu D48 (Pazin – Poreč). Radovi će započeti u ponedjeljak, 24.10.2016. godine, te će se promet na navedenoj dionici državne ceste kroz naselje Baderna odvijati uz privremenu regulaciju prometa semaforima.

više »

OBAVIJEST O IZVOĐENJU RADOVA NA IZMJEŠTANJU DTK INSTALACIJA U NOVOJ VASI 14.10.2017

Obavještavamo mještane Nove Vasi i korisnike županijske ceste kroz Novu Vas o izvođenju izvanrednih radova na izmještanju DTK instalacija u vlasništvu Hrvatskog telekoma, koje će izvoditi tvrtka Ericsson Nikola Tesla servisi d.o.o. iz Zagreba. Radovi će započeti sutra, 15.10.2016. godine, te će se na dionici od skretanja za Brčićku ulicu do mjesnog groblja iskopi vršiti u bankini, a od groblja do osnovne škole u kolničkom traku županijske ceste.

više »

OBAVIJEST O POČETKU RADOVA NA IZGRADNJI KANALIZACIJSKOG KOLEKTORA SERVISNE ZONE TAR 13.10.2017

Obavještavamo javnost da su započeti radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora Servisne zone Tar. Vrijednost ugovorenih radova iznose cca 1.200.000,00 kn (bez PDV-a), a dijelom sufinancirani su od strane Hrvatskih voda. Planirano je izvesti ukupno 826,00 m' kolektora od čega 462,00 m' gravitacijskog kolektora profila DN 250 mm, 365 m' tlačnog cjevovoda profila DN 125 mm, te jedna crpna stanica kapaciteta 6 l/s. Kanalizacijski kolektor prikupljati će sanitarne otpadne vode buduće Servisne zone Tar, te transportirati iste do crpne stanice Rogovići, zatim tlačnim cjevovodom na postojeće okno kanalizacijskog sustava naselja Tar. Radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora izvodit će se većim dijelom u trupu Županijske ceste ŽC 5040 te manjim dijelom po Lokalnoj cesti LC 50045.

više »

ZAHVALA ODVODNJE D.O.O. ZADAR ODVODNJI POREČ D.O.O. 06.10.2017

Zbog nezapamćenih kiša i poplava kojeg su ovog rujna zadesile Zadar, Odvodnja d.o.o. Zadar uputila je apel Odvodnji Poreč za pomoć u sanaciji posljedica plavljenja. Trgovačko društvo Odvodnja Poreč promptno je na teren put Zadra poslalo svoje vozilo sa cisternom zapremnine 14 m3 sa posadom koju čine vozač i jedan radnik. U Zadru su ostali puna dva tjedna, sa svakodnevnim radom na terenu po 10 i više sati.

više »

OBAVIJEST O POČETKU RADOVA NA IZGRADNJI KANALIZACIJSKE MREŽE NASELJA BADERNA – I faza 05.10.2017

Obavještavamo mještane i posjetitelje naselja Baderna da će u petak 07.10.2016. godine započeti radovi na izgradnji kanalizacijske mreže naselja Baderna - I faza. Radovi vrijedni 4.958.215,52 kn, sufinancirani su od strane Hrvatskih voda, a planirano je izvesti 5.362 metra gravitacijskog kolektora profila DN 300 i 250 mm sa pripadajućim kućnim priključcima. Buduća kanalizacijska mreža prikupljati će otpadne vode naselja Baderna, te ih putem planiranog glavnog kolektora Baderna - Žbandaj odvoditi na postojeći glavni kolektor naselja Žbandaj.

više »

Priključak na kanalizacijsku mrežu za 340 domaćinstava u Baderni i okolici 29.09.2017

U porečkom naselju Bonaci nastavljena je izgradnja kanalizacijske mreže, nakon što su radovi bili privremeno obustavljeni zbog ljetne sezone. Na duljini od 3280 metara gradi se kanalizacijski kolektor Baderna – Žbandaj, a omogućit će priključenje kanalizacije na području sustava Baderna i to u naseljima Baderna, Katun i Štifanići, zatim naselja Bonaci, Ladrovići i Mičetići, što sveukupno čini 340 kućanstava koja će se moći priključiti na sustav javne odvodnje aglomeracije Poreč – sjever. Vrijednost radova je 3,6 milijuna kuna, a sufinanciraju ih Hrvatske vode.

više »

ZAPOČINJE REKONSTRUKCIJA CRPNE STANICE POREČ 2 NA RIVI 23.09.2017

Dana 23.09.2016. godine započeti će radovi na rekonstrukciji crpne stanice Poreč 2, koja je smještena na gradskoj rivi. Radovi se sufinanciraju u sklopu EU projekta Poreč – sustav odvodnje sa uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča. Radove smo primorani započeti zbog uspješnog povlačenja sredstava iz Europskih fondova do kraja godine, kao i rizika havarija zbog dotrajalog stanja same crpne stanice. Dovršetak radova na rekonstrukciji se očekuje početkom studenog. Vrijednost radova iznosi približno 350.000,00 kuna, a izvodi ih tvrtka Aquaterm d.o.o. iz Karlovca.

više »

ZATVARANJE ŽUPANIJSKE CESTE KROZ NASELJE NOVA VAS 08.09.2017

Obavještavamo građane da će županijska cesta 5042 kroz Novu Vas biti zatvorena za promet od 14.09.2016. godine, zbog dovršetka radova na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Nova Vas. Cesta će biti zatvorena na dionici od mjesnog groblja do skretanja za naselje Brčići (Brčićka ulica). Tijekom izvođenja radova promet prema Višnjanu će se odvijati obilazno preko Kaštelira. Dovršetak radova se očekuje krajem mjeseca listopada ove godine.

više »

EU PROJEKT POREČ – NASTAVAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI KANALIZACIJSKOG SUSTAVA 07.09.2017

Ovim putem obavještavamo građane da se u toku ovog tjedna nastavljaju radovi na rekonstrukciji kanalizacijskog sustava grada Poreča, koji se sufinanciraju u sklopu strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije. Radove smo prinuđeni započeti kako bi se do kraja godine iskoristila sredstva odobrena od strane Europske unije.

više »