Arhiva vijesti

ZATVARANJE ŽUPANIJSKE CESTE KROZ NASELJE NOVA VAS 08.09.2017

Obavještavamo građane da će županijska cesta 5042 kroz Novu Vas biti zatvorena za promet od 14.09.2016. godine, zbog dovršetka radova na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Nova Vas. Cesta će biti zatvorena na dionici od mjesnog groblja do skretanja za naselje Brčići (Brčićka ulica). Tijekom izvođenja radova promet prema Višnjanu će se odvijati obilazno preko Kaštelira. Dovršetak radova se očekuje krajem mjeseca listopada ove godine.

više »

EU PROJEKT POREČ – NASTAVAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI KANALIZACIJSKOG SUSTAVA 07.09.2017

Ovim putem obavještavamo građane da se u toku ovog tjedna nastavljaju radovi na rekonstrukciji kanalizacijskog sustava grada Poreča, koji se sufinanciraju u sklopu strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije. Radove smo prinuđeni započeti kako bi se do kraja godine iskoristila sredstva odobrena od strane Europske unije.

više »

Izgradnja kanalizacijske mreže na Poreštini dovršava se do 2020. godine i to sredstvima Europske unije 21.08.2017

Projekt Poreč jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata na ovim prostorima koji se sufinancira sredstvima europskih fondova, a tijekom kojeg je do kraja prošle godine izgrađeno i rekonstruirano oko 84 kilometara kanalizacijske mreže i 32 nove crpne stanice

više »

ZATVARANJE CESTE U NASELJU RADMANI 15.06.2017

Obavještavamo mještane da će cesta kroz Radmane biti zatvorena za promet u periodu od 16.-17.06.2016. godine, po najavi Hrvatskog telekoma, zbog radova na izmještanju optičkog kabela. Promet prema naselju Dračevac, u tom periodu će se odvijati obilazno preko Poreča i naselja Starići. Po dovršetku najavljenih radova od strane Hrvatskog telekoma, kreće se u pripremu podloge i asfaltiranje posljednje dionice kroz naselje Radmani, čime će radovi biti u cijelosti dovršeni.

više »

2 MILIJUNA KUNA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE 18.05.2017

Poznata po tome kako vješto realizira svoje projekte i pronalazi izvore financiranja, porečka Odvodnja sve temelji na kvalitetnoj pripremi i dobroj projektnoj dokumentaciji. Tako je trenutno u izradi dokumentacija za 20-ak projekata koji se planiraju realizirati tijekom 2017.godine dok je u prethodnom razdoblju izrađeno 13 glavnih projekata.

više »

RADOVI NA PUŠTANJU U RAD NOVOIZGRAĐENOG KOLEKTORA POREČ-SJEVER 12.05.2017

Obavještavamo građane da će u utorak, 16.05.2017. godine, započeti radovi na prespoju kanalizacijske mreže na križanju ulice Gašpara Kalčića i Mate Vlašića.

više »

ODVODNJA POREČ SA PREKO 17 MILIJUNA KUNA INVESTICIJA 10.05.2017

Van sredstava EU projekta porečka Odvodnja ulaže ukupno preko 17,5 milijuna kuna u projekte zbrinjavanja otpadnih voda na području Grada Poreča, Općina Tar-Vabriga, Funtana i Vrsar.

više »

Održana prezentacija kanalizacijskog sustava Flengi-Gradina 09.05.2017

Dana 05. svibnja 2017. godine, u prostorijama Mjesnog odbora Gradina, Odvodnja Poreč d.o.o. na čelu sa tehničkim direktorom i suradnicima predstavila je mještanima naselja Flengi i Gradina, idejni projekt „Sustav prikupljanja i odvodnje sanitarno otpadnih voda sela istočnog dijela Općine Vrsar – Podsustav Flengi-Gradina“.

više »

REKONSTRUKCIJA CRPNE STANICE „POREČ 1“ NA RIVI 06.05.2017

Obavještavamo građane o početku radova na rekonstrukciji crpne stanice „Poreč 1“ na rivi, kraj carinskog gata, koji će započeti u ponedjeljak, 09.05.2016. godine. Radovi se sufinanciraju u sklopu strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije, a izvodi se zamjena dotrajalih fazonskih komada i crpki, vrši građevinska sanacija okna crpne stanice reparaturnim mortom i hidroizolacija istog. Rekonstrukcija je nužna zbog mogućeg zatajenja dotrajalih crpki i izbjegavanja eventualnih havarijskih situacija tijekom turističke sezone. Okončanje radova se predviđa krajem svibnja. Izvođač radova je tvrtka Aquaterm d.o.o. iz Karlovca.

više »

IZVOĐENJE RADOVA NA PREKOPU ULICE OBALA M. TITA 04.05.2017

Dana 05.05.2016. godine započeti će radovi na rekonstrukciji lateralnih priključaka na obali Maršala Tita u blizini križanja s ulicom Cardo Maximus. Rekonstrukcija je predviđena klasičnom metodom iskopa, te će za vrijeme trajanja radova biti uspostavljana privremena regulacija prometa. Okončanje radova predviđeno je tijekom svibnja.

više »