NaslovnaO namaRiječ direktora

Riječ direktora

Voda je osnovni preduvjet života, nastanka i razvoja civilizacije te predstavlja nemjerljivu vrijednost, a naša je prioritetna obveza i odgovornost sačuvati je zdravu i pitku za generacije koje dolaze.

Pročišćavanje otpadnih voda je uvjet održivog razvoja u cijelom svijetu, a pogotovo na području Poreštine, koja je okrenuta turizmu, marikulturi, nautici, proizvodnji i ulovu zdrave hrane iz mora.

Dosadašnja briga i uređaji za pročišćavanje otpadnih voda na području Poreštine već postižu izvanredne rezultate  i visoku kvalitetu čistoće mora.

image-b05fda3145761dacaa8968edf65f8975a3415945ec196aa42226badaf265d89b-V    Zakonske obveze izdvajanja djelatnosti i potenciranja na što veću brigu o otpadnim vodama otvaraju pred nama sasvim nova područja pa smo tako  trenutno u realizaciji  EU projekta “Sustav odvodnje i uređaji za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča”.

Radi se o najvećem projektu na ovim prostorima sufinanciranom sredstvima EU fondova i vrijednom približno  500 milijuna kuna.

Projekt uključuje izgradnju i rekonstrukciju oko 80 kilometara mreže, čime bi se na nju priključilo još 28 naselja i 6.300 korisnika te četiri pročistača MBR tehnologijom koja omogućava ponovno korištenje otpadnih voda za zalijevanje zelenih površina, pranje ulica, održavanje kanalizacijskog sustava i protupožarnu zaštitu. Tako ćemo po završetuku projekta na sustav imati  priključeno 90 posto domaćinstava Poreštine i okolice.

Ponosni smo na  projekte koje pokrećemo i na nove načine razmišljanja pa Vas  molim  da izdvajanjem otpada i odlaganjem kućnog smeća u otpad, a ne u sustav odvodnje te edukacijom svojih bližnjih, doprinosite daljnjem uspješnom radu na očuvanju okoliša i zaštiti mora u našem Gradu.

Milan Laković, dipl.ing.

Dokumenti