Aktualne vijesti

KREĆE IZGRADNJA KANALIZACIJSKE MREŽE NASELJA BONACI ZA 100 NOVIH KORISNIKA

U Odvodnji Poreč d.o.o. danas su potpisani ugovori za izvođenje radova na izgradnji kanalizacijske mreže u naselju Bonaci, čime se nastavlja širenje kanalizacijske mreže u porečkim naseljima koja još nisu pokrivena mrežom.

POČELA IZGRADNJA KANALIZACIJSKE MREŽE U NASELJIMA JASENOVICA I ČUŠI

Grad Poreč nastavlja s uspješnom provedbom projekta izgradnje kanalizacijskih mreža u naseljima Jasenovica i Čuši. Radove je obišao gradonačelnik Loris Peršurić zajedno sa suradnicima iz Odvodnje Poreč i predstavnicima izvođača. Naselje Čuši će dobiti kanalizacijsku mrežu u okviru treće faze, što omogućuje priključenje otprilike 11 objekata ili 25 stanovnika. Naselje Jasenovica prolazi kroz drugu fazu izgradnje kanalizacijske mreže, omogućavajući priključenje za oko 40 objekata ili otprilike 95 stanovnika. Obje investicije financiraju se bespovratnim sredstvima kroz program Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021-2026 te sredstvima Hrvatskih voda.

ZAPOČINJE IZGRADNJA KANALIZACIJSKE I VODOOPSKRBNE MREŽE U NASELJU FLENGI VRIJEDNOSTI 1,9 MILIJUNA EURA

Danas su u službenim prostorijama Općine Vrsar-Orsera Odvodnja Poreč i Istarski vodovod potpisali ugovore za izgradnju kanalizacijskog sustava i vodovodnog ogranka naselja Flengi. Ugovori su potpisani od strane direktora Odvodnje Poreč g. Milana Lakovića i direktora Istarskog vodovoda g. Mladena Nežića kao investitora te odabranog izvođača radova obrt Autoprijevoz Edi iz Tinjana.

GRADI SE KANALIZACIJA U ANTONCIMA, KOSINOŽIĆIMA, VEŽNAVERIMA, FUŠKULINU, USKORO U JASENOVICI, ČUŠIMA I DRAČEVCU

U nekoliko porečkih naselja gradi se kanalizacijska mreža te će se dovršetkom radova na mrežu spojiti ukupno čak 1.350 novih korisnika. Ovim se investicijama Poreč približava 100% pokrivenosti kanalizacijskom mrežom, a planira se nastavak projektiranja i investiranja u naseljima gdje je još potrebno, rekao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Odluka o izboru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme

ŠIRI SE KANALIZACIJSKA MREŽA U NASELJIMA ANTONCI I VEŽNAVERI

Kanalizacijska mreža širi se na još jedno porečko naselje – Vežnaveri, u kojima su ovih dana radovi počeli nakon dovršetka istih u susjednom naselju Antonci. Riječ je o radovima koje Odvodnja Poreč vodi na izgradnji II faze naselja Vežnaveri na koju će se priključiti 90 novih korisnika. Radove su danas na terenu obišli gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat, te direktor tvrtke Odvodnja Poreč d.o.o. Milan Laković i rukovoditelj sektora odvodnje otpadnih voda Siniša Pilat, uz Ivana Barbića, predsjednika mjesnog odbora Nova Vas, na čijem se području se izvode radovi.

U TIJEKU VELIKA INVESTICIJA ODVODNJE POREČ – kanalizaciju će dobiti 1.200 novih korisnika

Odvodnja Poreč u velikom je investicijskom ciklusu izgradnje kanalizacijskih sustava javne odvodnje i provedbi javnih nabava u nekoliko naselja na području grada Poreča koja još nemaju kanalizacijsku mrežu. Radovi su se intenzivirali nakon ljetne pauze, a u ovom ciklusu širenja Odvodnja Poreč planira izgraditi gotovo 15,2 km nove kanalizacijske mreže, te 10 crpnih stanica. Na novim sustavima odvodnje otpadnih voda bit će izvedeno gotovo 500 novih priključaka, na koje će se priključiti oko 1.200 novih korisnika. Sveukupno riječ je o investicijama vrijednosti od oko 5 milijuna eura.

USKORO KANALIZACIJA ZA 480 KORISNIKA U DRAČEVCU

Nastavlja se veliki investicijski ciklus na širenju kanalizacijske mreže po nekoliko preostalih naselja na području Grada Poreča-Parenzo u kojima još nije izgrađena. Tako Odvodnja Poreč danas objavljuje javnu nabavu za izvođenje radova kanalizacijske mreže naselja Dračevac koja je sastavni dio podsustava Dračevac-Montižana u aglomeraciji Poreč jug.

Obavijest – akcija deratizcije na području Poreča

Obavještavaju se građani da će se na sustavu odvodnje je na području Grada Poreča – Parenzo sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija i Provedbenom planu, u planu jesenska akcija deratizacije koja će se provoditi od 06.11.2023 do 01.12.2023. godine, i to prema sljedećem hodogramu:

JAVNI NATJEČAJ ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA NA NEODREĐENO VRIJEME – VOZAČI – RADNICI NA UREĐAJU