NaslovnaVijestiOdržan uvodni sastanak sudionika u gradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Održan uvodni sastanak sudionika u gradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Povodom početka provedbe ugovora za izgradnju 4 uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i postrojenja za solarno sušenje i kompostiranje mulja, u četvrtak je održan uvodni sastanak Odvodnje Poreč , na kojem su pored predstavnika naručitelja Odvodnje Poreč d.o.o., bili prisutni i predstavnici Hrvatskih voda, stručnog nadzora tvrtke Safege d.o.o. te izvođača radova - tvrtki Degremont i Strabag.

Direktor Odvodnje Poreč, gospodin Milan Laković, naglasio je veliki značaj ovog ugovora koji će se provoditi u okviru EU Projekta Poreč. Također, istaknuo je kako vjeruje da će se uz sinergiju svih sudionika ovaj projekt provesti u pozitivnom smjeru i na zadovoljstvo svih građana grada Poreča. Vrijednost sklopljenog ugovora je 291.336.347,49 kuna, a njegovom provedbom izgradit će se 4 uređaja najsuvremenije tehnologije membranskih bioreaktora ukupnog kapaciteta 137.500 ES, postrojenje za solarno sušenje mulja nastalog na uređajima te postrojenje za kompostiranje mulja zajedno sa zelenim bio-otpadom.

Na sastanku su se dotakle uvodne teme te je dogovoren daljnji način suradnje u najvažnijim crtama. U narednom periodu slijedi faza projektiranja koja traje 6 mjeseci, nakon čega će započeti izgradnja uređaja i postrojenja u trajanju od 22 mjeseca. Predviđa se da će radovi započeti u ožujku 2016.

Svi sudionici su iskazali želju i spremnost za zajedničku suradnju i vjeru kako će se projekt provesti na visokoj razini kvalitete i u zadanim rokovima. Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda rezultirat će poboljšanjem općeg stanja okoliša jer se istima eliminira mogućnost zagađenja tla, mora i podmorja, što dodatno doprinosi kvaliteti života i turističkom razvoju.

Odvodnja Poreč d.o.o.