NaslovnaVijestiODVODNJA POREČ D.O.O. I ISTARSKI VODOVOD D.O.O. ZAPOČINJU ZAJEDNIČKE RADOVE NA PODSUSTAVU ANTONCI

ODVODNJA POREČ D.O.O. I ISTARSKI VODOVOD D.O.O. ZAPOČINJU ZAJEDNIČKE RADOVE NA PODSUSTAVU ANTONCI

Odvodnja Poreč d.o.o. i Istarski Vodovod d.o.o. potpisali su ugovor za izgradnju glavnog kolektora St. Portun – Kosinožići te ugovor za izvođenje građevinskih i montažnih radova na vodovodnoj mreži Antonci - 1. dionica ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna.

U svrhu postizanja najpovoljnijih ekonomskih i operativnih uvjeta za nabavu radova te u skladu s godišnjim planom gradnje komunalnih vodnih građevina, Odvodnja Poreč d.o.o. provela je zajednički postupak javne nabave radova sa Istarskim Vodovodom d.o.o. Buzet te je, po okončanju istog, odabran ekonomski najpovoljniji ponuditelj – tvrtka ISKOP d.o.o. Sv. Petar u Šumi.

Sa izvođačem radova dana 05.04.2019. godine potpisani su pojedinačni ugovori za izvođenje radova i to za izgradnju glavnog kolektora St. Portun – Kosinožići sa Odvodnjom Poreč d.o.o. na iznos od 2.729.775,50 kn, te za izvođenje građevinskih i montažnih radova na vodovodnoj mreži Antonci – 1. dionica sa Istarskim Vodovodom d.o.o. na iznos od 1.296.501,00 kn.

Ugovore su potpisali direktor Odvodnje Poreč d.o.o. Milan Laković, direktor Istarskog Vodovoda d.o.o. Mladen Nežić te direktor Iskopa d.o.o. Zoran Dajčić.

Tom je prilikom istaknuta prednost suradnje Odvodnje i Vodovoda kod operativnog izvršenja zajedničkih investicija gdje se u svaku zajedničku dionicu intervenira samo jednom, te se na taj način skraćuju rokovi izvođenja radova i posljedično utjecaj radova na svakodnevne aktivnosti stanovništva na lokacijama obuhvaćenim radovima.

Projektom je predviđena izgradnja gravitacijskih kolektora u dužini od cca. 2.500 m od naselja St. Portun do ulaza u naselje Kosinožići od termoplastičnih materijala, unutarnjeg profila DN 250 mm i 300 mm, dok će se kanalizacijska revizijska okna izvesti kao montažna segmentno brizgana okna od polipropilena (PP) DN 600, 800 i 1000 mm, s okruglim poklopcima Ø600 mm nosivosti 125, 250 i 400 kN.

Vodovodna mreža naselja Antonci obuhvaća izgradnju vodovodnog cjevovoda od ductil cijevi, profila DN 100, 125 i 150 mm u ukupnoj duljini od cca 920,00 m. Trasa vodovodne mreže biti će položena u trupu lokalne ceste LC 50046 sa prespojima u dijelu trupa nerazvrstanih prometnica u samom naselju Antonci. Na trasi vodovodne mreže biti će izgrađeni nadzemni protupožarni hidranti.

Predviđeno je da radovi započnu tijekom travnja 2019.g. i da se, obzirom na nadolazeću turističku sezonu, izvedu u dvije faze, prva do sredine lipnja, a druga faza na jesen. Po okončanju pojedine faze radova, izvedena trasa bit će asfaltirana, za što će Odvodnja Poreč d.o.o. sklopiti zaseban ugovor.

Stanovnici naselja obuhvaćenih ovom vrijednom investicijom biti će pravovremeno obaviješteni o početku radova i svim daljnjim aktivnostima na izgradnji, posebice o privremenom prometnom režimu koji će biti na snazi tijekom izvođenja radova.

Odvodnja Poreč d.o.o.