NaslovnaVijestiU NASELJU KLOŠTAR PREDSTAVLJEN IZGRAĐENI SUSTAV ZA PRIKUPLJANJE I PROČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

U NASELJU KLOŠTAR PREDSTAVLJEN IZGRAĐENI SUSTAV ZA PRIKUPLJANJE I PROČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

Dana 02.04.2018. godine, mještanima naselja Kloštar predstavljen je novoizgrađeni kanalizacijski sustav s uređajem membranske tehnologije za pročišćavanje otpadnih voda Kloštar. Mještani naselja upoznati su s osnovnim podacima o izvedenom kanalizacijskom sustavu te samim postupcima koji prethode priključenju objekata na novoizgrađeni sustav.

U uvodnom govoru zamjenik općinskog načelnika Općine Vrsar, g. Franko Štifanić pozdravio je prisutne i najavio tijek sastanka te sažeto istaknuo vrijednosti koje novo izgrađeni kanalizacijski sustav naselja Kloštar predstavlja za mještane naselja i šire područje.

Nakon toga, skupu se obratio g. Srđan Mažar, tehnički direktor Odvodnje Poreč d.o.o.  te je detaljno prezentirao same aktivnosti na izgradnji kanalizacijskog sustava Kloštar, projektne aktivnosti koje se planiraju na području općine Vrsar u 2019. godini, te dao informaciju o napretku radova na najvećem projektu koji se provodi na našem području, na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji se grade na priobalju u sklopu EU projekta Poreč, sa posebnim osvrtom na Vrsarski uređaj.

Na kraju, skupu se obratio g. Siniša Pilat, rukovoditelj sektora operative u Odvodnji Poreč d.o.o. te prezentirao  postupke koji prethode samom priključenju korisnika na sustav javne odvodnje te detaljno informirao o pripremi i predaji Zahtjeva za priključenje.

Ukupna vrijednost izgrađenog kanalizacijskog sustava i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Kloštar iznosi cca 2.500.000 kn, od čega 1.000.000 kn otpada na mrežu,  a 1.500.000 kn na uređaj. U sklopu kanalizacijskog sustava izgrađeno je 1.132 m gravitacijskih kolektora te uređaj sa membranskom tehnologijom za pročišćavanje otpadnih voda sa trećim stupnjem pročišćavanja, kapaciteta 100 ES. Izgradnjom nove kanalizacijske mreže u naselju omogućeno je priključenje na sustav javne odvodnje 30-tak objekata, od čega 27 stambenih objekata te tri ugostiteljska objekta.

Nakon izlaganja, svim prisutnim mještanima podijeljeni su obrasci Zahtjeva za priključenje sa popisom obvezne dokumentacije koja se prilaže uz isti. Zainteresirani mještani iskoristili su mogućnost postavljanja pitanja predstavnicima Odvodnje Poreč d.o.o. U nizu postavljenih pitanja mještane je najviše zanimalo:

  • kada mogu predati zahtjev za priključenje,
  • potrebna dokumentacija koja se prilaže uz zahtjev za priključenja,
  • rok u kojem se korisnici trebaju priključiti,
  • troškovi priključenja i iznos cijene vodne usluge po priključenju objekata na sustav javne odvodnje.

Od strane predstavnika Odvodnje Poreč d.o.o. istaknuto je da su budući korisnici u svakom trenutku dobrodošli u smislu dobivanja kvalitetnih informacija vezanih uz priključenje njihovih objekata na izgrađeni kanalizacijski sustav.

Odvodnja Poreč d.o.o.