NaslovnaVijestiUSKORO ŠIRENJE KANALIZACIJSKE MREŽE U JASENOVICI, FUŠKULINU I ČUŠIMA

USKORO ŠIRENJE KANALIZACIJSKE MREŽE U JASENOVICI, FUŠKULINU I ČUŠIMA

Nastavljaju se aktivnosti Odvodnje Poreč na širenju kanalizacijske mreže po još nekoliko preostalih naselja u kojima još nije izgrađena. Tako je počeo postupak javne nabave za izvođenje kanalizacijske mreže u naselju Jasenovica, koja je sastavni je dio „Podsustava Fuškulin“, a obuhvatit će naselja Fuškulin, Jasenovica i Čuši.

Kanalizacijska mreža naselja Jasenovica pripada aglomeraciji Poreč jug, a u ovoj fazi radova obuhvatit će  izgradnju oko 1.110 metara kanalizacijskih kolektora s jednom crpnom stanicom, projektiranom i predviđenom da u budućnosti osim otpadnih voda naselja Jasenovice odvodi i otpadne vode naselja Čusi, Dračevac i Montižana.

Izvođenjem kanalizacijske mreže u naselju Jasenovica omogućit će se priključenje oko 120 novih korisnika na sustav javne odvodnje.

Mreža u Jasenovici priključit će se na glavni kolektor Fuškulin – Jasenovica izgrađen prije nekoliko godina u sklopu rekonstrukcije ceste. Procijenjena vrijednost investicije je 370.000 eura, a ovisno o trajanju postupka javne nabave i uvođenju izvođača u posao, početak radova očekuje se krajem ove godine, a predviđeno trajanje radova je 150 dana.

Odvodnja Poreč u ovom periodu radi na širenju kanalizacijske mreže u Fuškulinu, na što će se nastaviti i spomenuta kanalizacijske mreža u Jasenovici, radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u tijeku su i u naseljima Kosinožići i Antonci,   a u tijeku je i javna nabava za kanalizacijsku mrežu naselja Bonaci, dok je za naselje Vežnaveri dovršena javna nabava i sklopljen je ugovor sa izvođačem.  Nastavit će raditi na projektiranju i pripremnim radovima za  ulaganja i radove i u preostalih nekoliko naselja na području porečkih prigradskih naselja, kako bi se došlo do stopostotne pokrivenosti cijelog područja Grada Poreča-Parenzo.

Na linku u nastavku Situacija kanalizacijske mreže naselja Jasenovica – II faza.

Situacija kanalizacijske mreže naselja Jasenovica – II faza.

Odvodnja Poreč d.o.o.