NaslovnaVijestiGRADI SE KANALIZACIJA U ANTONCIMA, KOSINOŽIĆIMA, VEŽNAVERIMA, FUŠKULINU, USKORO U JASENOVICI, ČUŠIMA I DRAČEVCU

GRADI SE KANALIZACIJA U ANTONCIMA, KOSINOŽIĆIMA, VEŽNAVERIMA, FUŠKULINU, USKORO U JASENOVICI, ČUŠIMA I DRAČEVCU

U nekoliko porečkih naselja gradi se kanalizacijska mreža te će se dovršetkom radova na mrežu spojiti ukupno čak 1.350 novih korisnika. Ovim se investicijama Poreč približava 100% pokrivenosti kanalizacijskom mrežom, a planira se nastavak projektiranja i investiranja u naseljima gdje je još potrebno, rekao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

U naselju Antonci, završena je izgradnja kompletnog kanalizacijskog sustava u duljini od 1.561 metara, koji uključuje dvije crpne stanice. Trenutno su u tijeku radovi na povezivanju elektro ormara s opremom u crpnim stanicama, dok se njihovo priključenje na elektroenergetsku mrežu očekuje unutar 10 dana.

U Kosinožićima je završena kompletna kanalizacijska mreža duljine 1.367 metara, uz jednu od dvije planirane crpne stanice, a izgradnja druge crpne stanice planira se nakon dovršetka radova na vodovodnoj mreži koja se paralelno izvodi u naselju.

U naselju Vežnaveri, izvođač radova je posao započeo u prosincu 2023. godine, a planirani završetak je travanj ove godine. Od planirane kanalizacijske mreže od 778 metara i dvije crpne stanice, izvedeno je 120 metara mreže, a paralelno se izvode radovi i na vodovodnoj mreži. Sveukupno će se u sva tri naselja na kanalizacijsku mrežu spojiti oko 400 žitelja.

I u Fuškulinu su u tijeku infrastrukturni radovi, za očekuje da će radovi biti dovršeni tijekom kasnog proljeća ove godine. Od planirane mreže od 4.151 metra i jedne crpne stanice, izvedeno je 1.030 metara mreže te su u tijeku betonski radovi na izgradnji crpne stanice.

Dodatno, planirane su nove investicije u naseljima Čuši i Jasenovica. Naselje Čuši će dobiti kanalizacijsku mrežu u okviru treće faze, što omogućuje priključenje otprilike 11 objekata ili 25 stanovnika. Naselje Jasenovica prolazi kroz drugu fazu izgradnje kanalizacijske mreže, omogućavajući priključenje za oko 40 objekata ili otprilike 95 stanovnika. Obje investicije financiraju se bespovratnim sredstvima kroz program Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021-2026 te sredstvima Hrvatskih voda. Radovi u Čušima kreću ovoga tjedna, dok će radovi u Jasenovici početi uskoro. Rok izvođenja za oba naselja je 120 kalendarskih dana. Dodajmo još da je u uskoro u planu i potpisivanje ugovora s izvođačem radova u Dračevcu.

Odvodnja Poreč d.o.o.