NaslovnaVijestiODVODNJA POREČ PREZENTIRALA NASTAVAK ULAGANJA OD 2,1 MILIJUNA EURA U IZGRADNJU KANALIZACIJE NASELJA ANTONCI I KOSINOŽIĆI

ODVODNJA POREČ PREZENTIRALA NASTAVAK ULAGANJA OD 2,1 MILIJUNA EURA U IZGRADNJU KANALIZACIJE NASELJA ANTONCI I KOSINOŽIĆI

U naselju Antonci, na lokaciji polivalentnog igrališta, jučer, 23. ožujka 2023 g., mještanima naselja Antonci i Kosinožići predstavljeni su već započeti radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Antonci te predstojeći radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Kosinožići.

Uz zainteresirane građane prezentaciji su prisustvovali predstavnici Mjesnog odbora Nova Vas, Odvodnje Poreč, Istarskog vodovoda te izvođača radova, tvrtke Iskop d.o.o.

Nakon uvodnog govora predsjednika MO Nova Vas Rolanda Kosinožića, pregled ugovorenih radova i informacije o rokovima, načinu izvedbe i tehničkim podacima buduće mreže izložio je tehnički direktor Odvodnje Poreč d.o.o., g. Srđan Mažar kroz sažetu prezentaciju.

Tijekom 2020. i 2021. godine izvršeni su radovi u ukupnoj vrijednosti od 568.000 eura na izgradnji glavnog kanalizacijskog kolektora, koji su se odvijali po lokalnoj cesti LC 50046 kroz naselja Antonci, Kosinožići i Vežnaveri.  Izgrađeno je cca 2.924 m gravitacijskih i tlačnih kolektora te 2.070 m vodovodne mreže.

U sklopu predstojećih radova na izgradnji kanalizacijskih sustava naselja Antonci i Kosinožići izvesti će se ukupno 2.590 m gravitacijskih i tlačnih kolektora te četiri (4) crpne stanice. Također, radi sanacije dotrajalog cjevovoda, uz infrastrukturu javne odvodnje izvesti će se paralelno i vodovodna mreža u duljini od cca  1.920 m. Radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Antonci započeli su 10.03.2023. godine uvađanjem izvođača radova u posao, a trajati će do početka turističke sezone. Nastavak radova očekuje se u rujnu.

Ukupna vrijednost radova na izgradnji kanalizacijskih sustava naselja Antonci i Kosinožići iznositi će cca 986.000 eura, a ukupno će na tom području sa dovršetkom svih radova biti  uloženo  2.133.000 eura.

Dovršetkom izgradnje navedenih kanalizacijskih sustava te puštanja istih u funkciju, omogućiti će se priključenje 125 objekata na sustav javne odvodnje.

Također, bitno je za napomenuti da je na području MO Nova Vas u tijeku i priprema natječajne dokumentacije za potrebu izgradnje kanalizacijskog sustava naselja Vežnaveri,  u duljini od cca 805 m sa dvije (2) crpne stanice. Procijenjena vrijednost investicije iznosi cca 336.000 eura.

Nakon izlaganja, zainteresirani građani imali su priliku postaviti pitanja predstavnicima Odvodnje Poreč d.o.o., Istarskog vodovoda i Izvođača radova.

U nizu postavljenih pitanja mještane je najviše zanimalo:

  • detaljnija dinamika izvođenja radova po pojedinim dijelovima naselja,
  • regulacija prometa za vrijeme izvođenja radova,
  • troškovi priključenja na izvedenu infrastrukturu te rok u kojem se korisnici trebaju priključiti,
  • ostali detalji vezani za pojedinačne kućne priključke.

Prisutni građani sa područja MO Nova Vas pokazali su veliku zainteresiranost za predstojeće radove, a opći je dojam da je ovakva vrsta informiranja obostrano vrlo korisna kako bi se radovi izveli na zadovoljstvo budućih korisnika. Iskazana je potreba daljnje suradnje i tolerancije tijekom izvođenja radova radi što uspješnije provedbe projekata.

Odvodnja Poreč d.o.o.