NaslovnaVijestiPOČELA IZGRADNJA KANALIZACIJSKE MREŽE U NASELJIMA JASENOVICA I ČUŠI

POČELA IZGRADNJA KANALIZACIJSKE MREŽE U NASELJIMA JASENOVICA I ČUŠI

Grad Poreč nastavlja s uspješnom provedbom projekta izgradnje kanalizacijskih mreža u naseljima Jasenovica i Čuši. Radove je obišao gradonačelnik Loris Peršurić zajedno sa suradnicima iz Odvodnje Poreč i predstavnicima izvođača. Naselje Čuši će dobiti kanalizacijsku mrežu u okviru treće faze, što omogućuje priključenje otprilike 11 objekata ili 25 stanovnika. Naselje Jasenovica prolazi kroz drugu fazu izgradnje kanalizacijske mreže, omogućavajući priključenje za oko 40 objekata ili otprilike 95 stanovnika. Obje investicije financiraju se bespovratnim sredstvima kroz program Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021-2026 te sredstvima Hrvatskih voda.

Bilo je govora i o drugim otvorenim gradilištima i daljnjim planiranim investicijama. Tako su radovi što se Odvodnje Poreč u Antoncima i Kosinožićima dovršeni. U Kosinožićima je ovog tjedna, nakon što su se vremenske prilike popravile, krenulo asfaltiranje, dok se u Antoncima čeka Istarski vodovod koji mora dovršiti investiciju u vodovodnu mrežu, nakon čega ide asfaltiranje. U Vežnaverima je dovršeno oko 65% radova, a i ovdje uz Odvodnju Poreč radove provodi i Istarski vodovod. Rok dovršetka radova je druga polovica travnja, jednako kao i u Fuškulinu, gdje su praktično dovršeni betonski radovi na crpnoj stanici te je izgrađeno više od polovice mreže po naselju.

Ovog tjedna dovršava se nabava za izgradnju kanalizacijske mreže u naselju Bonaci, a otvaranje ponuda predviđeno je za 14.03.2024. Sklapanje ugovora s najpovoljnijim ponuditeljem planira se tijekom svibnja, a tijekom istog mjeseca trebali bi početi radovi i u Dračevcu, koji bi se potom nastavili nakon turističke sezone.

– Dovršetkom svih ovih radova na kanalizacijsku mrežu spojit će ukupno čak 1.350 novih korisnika. Ovim se investicijama Poreč približava 100% pokrivenosti kanalizacijskom mrežom, a planira se nastavak projektiranja i investiranja u naseljima gdje je još potrebno., rekao je porečki gradonačelnik, napomenuvši kako se uvijek gleda da i ostali infrastrukturaši obave svoje radove tijekom ovako velikih investicija, kako bi se izbjeglo bespotrebno kopanje na istoj lokaciji u više navrata. Zahvalio je sugrađanima na strpljenju, napomenuvši kako se priključenjem na mrežu povećava i kvaliteta života u tim naseljima, kao i njihova uređenost.