NaslovnaVijestiPRIKLJUČAK NA KANALIZACIJSKU MREŽU ZA 120 KUĆANSTAVA U ANTONCIMA, KOSINOŽIĆIMA I VEŽNAVERIMA, NA JESEN RADOVI I U FUŠKULINU

PRIKLJUČAK NA KANALIZACIJSKU MREŽU ZA 120 KUĆANSTAVA U ANTONCIMA, KOSINOŽIĆIMA I VEŽNAVERIMA, NA JESEN RADOVI I U FUŠKULINU

Upravo se dovršava prva faza izgradnje kanalizacijske mreže u porečkim naseljima Antonci i Kosinožići, a obišli su ih gradonačelnik Loris Peršurić s pročelnikom za komunalni sustav Marinom Poropatom te direktor Odvodnje Poreč Milanom Lakovićem i njegovim suradnikom Sinišom Pilatom te predstavnikom izvođača Iskop d.o.o.

Kanalizacijska mreža u ovim naseljima omogućit će oko 88 kućanstava priključak na kanalizacijsku mrežu na tom području. Prvi dio radova odvijat će se do 15.6., dok će se s izgradnjom drugog dijela nastaviti u rujnu. Tada je planirana izgradnja kanalizacijske mreže i u naselju Vežnaveri, koja će omogućiti priključak na mrežu za 32 kućanstva.  Ukupno će se izgraditi šest crpnih stanica i gotovo 4 kilometra nove mreže vrijednosti 1.3 mil. eura, dok se u Kosinožićima paralelno izvodi i izgradnja nove vodovodne mreže. Sva će se naselja spojiti na već ranije izgrađene kolektore u lokalnoj i županijskoj cesti.

Na jesen se  planiraju radovi na kanalizacijskoj mreži naselja Fuškulin – I. faze, koja bi trebala biti duža od četiri kilometra i omogućiti da se oko 130 kućanstva priključi na kanalizacijsku mrežu. Trenutno je dokumentacija u postupku izrade, a plan je potom nastaviti i s ostalim naseljima na tom području, gdje je već izgrađen i kolektor Mugeba-Fuškulin.

Gradonačelnik Peršurić naglasio je kako je Poreč s pokrivenošću kanalizacijskom mrežom već vrlo blizu 100% pokrivenosti, te je glavni cilj u narednom razdoblju dovesti kanalizacijsku mrežu u preostalih nekoliko naselja, od njih 53 ukupno na području Poreča. Podsjetimo, uz radove u Antoncima i Kosinožićima, Odvodnja Poreč u proteklih godinu dana izgradila je i kanalizaciju mrežu u naseljima Rošini, Stranići, Molindrio i Servisnoj zoni Poreč.

Odvodnja Poreč d.o.o.