NaslovnaVijestiUSKORO KANALIZACIJSKA MREŽA ZA NASELJE ČUŠI

USKORO KANALIZACIJSKA MREŽA ZA NASELJE ČUŠI

Odvodnja Poreč d.o.o. nastavlja sa širenjem kanalizacijske mreže po nekoliko preostalih naselja na području Grada Poreča-Parenzo u kojima još nije izgrađena. Tako je Odvodnja Poreč danas započela postupak javne nabave za izvođenje radova kanalizacijske mreže naselja Čuši koja je dio podsustava Fuškulin, a pripada aglomeraciji Poreč Jug.

Mreža naselja bit će priključena na glavni kolektor Fuškulin – Jasenovica izgrađen prije nekoliko godina u sklopu rekonstrukcije ceste, a u ovoj fazi gradnje gradit će se 478 metara mreže, dio tlačnog kolektora ukupne duljine cca. 90 m i jedna crpna stanica, koja će omogućiti priključak cca 25 novih korisnika na sustav odvodnje. Procijenjena vrijednost investicije je 245.000 eura. Ovisno o trajanju postupka javne nabave i uvođenju izvođača u posao, početak radova očekuje se krajem ove ili početkom sljedeće godine, a rok za izvođenje je 120 dana.

Odvodnja Poreč planira nastaviti s investicijskim ciklusom i u preostalih nekoliko naselja na području porečkih prigradskih naselja, jer, podsjetimo, Odvodnja Poreč u ovom periodu radi na širenju kanalizacijske mreže u Fuškulinu, na što će se nastaviti i kanalizacijska mreža u Jasenovici i Čušima, izgradnja kanalizacijske mreže u tijeku je i u naseljima Kosinožići i Antonci,  a u tijeku je i javna nabava za kanalizacijsku mrežu naselja Bonaci, dok je za naselje Vežnaveri dovršena javna nabava i sklopljen je ugovor s izvođačem.

Odvodnja Poreč d.o.o.